Announcement

Collapse
No announcement yet.

Loading a new AVI into an AVI object

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TJ_Tigger
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    dprull,

    I am not much of a video person, but in looking at your .am4 file, here is something you may want to try. This is what I would do if I were to play different MP3s from the same file.

    I have modified your project so that it has only one avi object, rather than two or more. The file is set to load VNAP when the project first starts. The "STOP" and "PAUSE" buttons are then set to stop and pause the one avi object that is part of your project. The buttons on the side "Play VNAP" and "Play VMILK" have been set to do the following:

    AVIObject(AVI).Stop
    AVIObject(AVI).Load ("%SrcDir%\VNAP.avi)
    Application.Sleep ("1")
    AVIObject(AVI).Play

    and

    AVIObject(AVI).Stop
    AVIObject(AVI).Load ("%SrcDir%\VMILK.avi)
    Application.Sleep ("1")
    AVIObject(AVI).Play

    This in effect will stop the currently playing avi if there is one, load a new avi specified in the second line, sleep for one second and then play the avi in the AVIObject entitled AVI.

    I don't have your AVIs so I was not able to test this application. When you do test, make sure that both avi are in the root folder of your distribution folder. All actions reference them from there. I have reattached the .am4 file in a .zip file on the left. I hope this helps.

    Tigger

    14047-AMS-Learn.zip

    Leave a comment:


  • dprull
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    How do I post my project file? If I take the AVIs out of the Distribution and Resources folders I am basically left with my AMS-Learn.am4 file which I attached and you found to be empty. But, I will attach it and try again.

    14034-AMS-Learn.am4

    Leave a comment:


  • Corey
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    Blank file...

    Corey Milner
    Creative Director, Indigo Rose Software

    Leave a comment:


  • dprull
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    I tried the fix but still have problems...error dialogs on every button. I'd like to be able to toggle these Play buttons back and forth and get good videos. Eventually I'd like to put 4 or 6 videos on the menu but I think if I can understand how to do 2 then more should be self evident. I'm also puzzled with Pause and Stop. It seems they should be operating on the AVI Object but I get errors when setting them like that. I've attached my file sans AVIs..I hope this is the right file.

    13996-AMS-Learn.am4

    Leave a comment:


  • Adam
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    The problem is that you are loading the file into the AVI Object while it is hidden, this will not work. What you need to do is show the AVI Object then load the video into it. Does this make sense?

    Instead of
    Under Play VNAP:
    AVI object VMILK stop
    Page Hide VMILK
    AVI Object VMILK Load VNAP
    Page Show VNAP
    AVI object VNAP Play


    Use
    Under Play VNAP:
    AVI object VMILK stop
    Page Hide VMILK
    Page Show VNAP
    AVI Object VMILK Load VNAP
    AVI object VNAP Play

    This should work, but if you post your project file then I'm sure that we could figure it out quicker

    Leave a comment:


  • Corey
    replied
    Re: Loading a new AVI into an AVI object

    If you post your project file here (Without the AVIs) I can fix it for you and re-post it...

    Corey Milner
    Creative Director, Indigo Rose Software

    Leave a comment:


  • dprull
    started a topic Loading a new AVI into an AVI object

    Loading a new AVI into an AVI object

    I need some help making a new AVI actually play in an AVI object. I have two AVIs for my learning example, VMILK and VNAP. They both are in the Project bar and distribution folder. Text buttons are: Play VMILK, Play VNAP, Pause and Stop.

    Under the Play VMILK button I have:
    Load AVI object VMILK
    Application sleep for 1 sec.
    Play AVI object VMILK

    Under Play VNAP:
    AVI object VMILK stop
    Page Hide VMILK
    AVI Object VMILK Load VNAP
    Page Show VNAP
    AVI object VNAP Play

    Under Pause:
    AVI object VMILK Pause

    Under Stop:
    AVI Object VMILK Stop

    At Preview, when clicking on Play VMILK I get a dialog box, "AVI VMILK not found on this page." When I click Play VNAP the box says, "Could not load the document into the AVI Object. AVI VMILK was not found on this page." Similar results come from the Pause and Stop buttons.

    Why can't it find AVI VMILK? It is on the screen, in the Distribution folder, in the Project Bar, and referenced in the AVI Load instruction. The AVI Object-Load in the on-line Help section gives a definition but I am apparently missing something when reducing it to practice. Can anyone shed some light on this application, pleeeeeze? Thanks for your help.


Working...
X